Sidste nyt om fjernvarme til Aarup og landsbyer november 2022

29. november 2022

Sidste nyt om fjernvarme til Aarup og landsbyer

Tidsplanen er opdateret

Vi har lagt en opdateret tidsplan på hjemmesiden. Den viser i hvilken periode, vi forventer at etablere ledningsnet i de enkelte byer.

Se mere på her.

Når ledningsnettet er etableret, skal installationerne i de enkelte huse i området bygges om til fjernvarme enten via vores lejeordning eller ved aftale med egen VVS-installatør. Det arbejde kan først udføres, når der er sendt fjernvarmevand ud i ledningsnettet. Det sker i mindre etaper, og der vil således løbende ske tilslutning af boligerne.

Det har været nødvendigt at rykke tidsplanen for etape 1 (Aarup sydøst) nogle måneder på grund af den nuværende leveringssituation, hvor der er mangel og lang leveringstid på materialer i fjernvarmebranchen. Det har også skubbet tidspunktet for opstart i de øvrige etaper, men vi forventer stadig at alle er tilsluttet senest i 2026. Sammen med entreprenøren sørger vi for hele tiden at tilpasse gravearbejdet til leveringssituationen, så vi får fjernvarmen frem til alle så hurtigst som muligt.

Du kan holde dig opdateret om ændringer i tidsplanen på hjemmesiden eller følge os på Facebook. Derudover vil alle tilmeldte i god tid, inden opstart af anlægsarbejdet i området, modtage information om udrulningen direkte i e-Boks.

 

Etablering af transmissionsledningen

Anlægsarbejdet med transmissionsledningen mellem Assens og Aarup er i fuld gang og den forventes færdig til efteråret 2023. Transmissionsledningen etableres med én afgrening til hver landsby, der får hver deres forsyningszone. Der bliver få tilslutninger direkte på ledningen, da vi derved opnår den mest effektive drift af ledningen.  

Første etape graves fra Aarup og igennem Ørsted, og næste etape graves fra Assens mod Turup, hvorefter de to etaper forbindes.