Prisstigning

27. september 2023

Prisstigning 2024

I de sidste to år har forbrugerne hos Assens Fjernvarme kunnet nyde landets tæt på billigste fjernvarme. Det skyldes hovedsageligt, at vi, som resultat af de højere elpriser, har haft en stor indtægt på at sælge strøm fra blandt andet vores vindmølle og solceller ud på elnettet. I 2022 tilbageførte vi som følge heraf 11 millioner kroner til forbrugerne og året efter 13 millioner kroner, som bevirkede, at varmeprisen faldt med, hvad der svarer til 3-4.000 kroner pr. husstand.

For et års tid siden kunne vi derfor også meddele, at årets sidste rate ikke ville blive opkrævet. Det skete på et tidspunkt, hvor mange havde brug for de ekstra penge på grund af højere elregninger og højere priser i supermarkederne.

Nu er elindtægterne faldet til et mere normalt niveau, hvilket isoleret set vil få varmeprisen i Assens til at stige tilbage til det niveau, den var på før energikrisen, og da prisen på flis samtidig er steget meget, vil varmeprisen samlet set blive dyrere end før energikrisen. 

Vi har udarbejdet budget for 2024, der viser, at varmeprisen i 2024 vil stige. For et standardhus på 130 m² udgør stigningen 389 kr. pr. måned.

Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke længere kan tilbyde fjernvarme til den nuværende lave pris i Assens - men glæder os samtidig ved, at vi stadig er blandt landets billigste.

Og planen er selvfølgelig, at vi de næste mange år fortsætter med at levere billig fjernvarme, der vel at mærke nærmest ikke har ændret sig i over 10 år, hvis man ser bort fra prisfaldet under energikrisen.

Forbrugerne i Ebberup, Sønderby, Kærum og Saltofte

Varmeprisen i Ebberup, Sønderby, Kærum og Saltofte består af en grundpris (prisen i Assens) og et tillægsbidrag pr. m² til betaling af investeringen i transmissionsledningen til henholdsvis Ebberup/Sønderby og Saltofte.

For forbrugerne i Ebberup, Sønderby, Kærum og Saltofte bliver prisstigningen i 2024 mindre, da tillægsbidraget bortfalder fra og med marts 2024.

Forbrugerne i disse områder har således med tillægsbidraget - som vi har opkrævet siden 2011 – nu til sammen betalt, hvad der svarer til investeringen i transmissionsledningen til Ebberup/Sønderby og Saltofte samt renteudgifter til finansiering heraf.

Tillægsbidraget udgør 23,83 kr. pr. m². Det betyder, at et standardhus på 130 m² sparer 3.098 kr. årligt eller 258 kr. pr. måned i tillægsbidrag fra og med marts 2024.

Et standardhus i dette område vil således samlet set - som følge af stigningen i grundprisen og bortfald af tillægsbidrag - stige med 131 kr. pr. måned.

 

Se de budgetterede priser for 2024 og beregn din nye varmepris her: