Sidste nyt om fjernvarme til Aarup og landsbyer september 2023

27. september 2023

Sidste nyt om fjernvarme til Aarup og landsbyer

Vejen har været lang, vi har knoklet for det - og til næste år kan vi endelig forsyne de første forbrugere i Aarup og de omkringliggende landsbyer med fjernvarme.

Lige nu er vi i fuld gang med at grave ud til den 18 kilometer lange transmissionsledning, som skal føre fjernvarmen fra Assens til Aarup. Efter planen kan vi indvie ledningen samme dag, som foråret kommer - den 1. marts 2024.

Sideløbende graver vi i øjeblikket rør ned i det første område i Aarup, som får fjernvarme. Efter planen kan vi i foråret derfor også begynde at levere fjernvarme til de første af områdets forbrugere.

Vi forventer at have koblet hele etape 1 - Aarup sydøst på fjernvarmen i maj 2024, men allerede i marts 2024 fortsætter vi udrulningen i de resterende områder. Detailtidsplanen for etape 2 og 3 er endnu ikke fastlagt, men på tidsplanen kan du se, i hvilken rækkefølge vi forventer at tilkoble de resterende landsbyer og områder i Aarup.


Vi har trodset bump på vejen og sætter farten op

Det er første gang i Assens Fjernvarmes historie, at vi har arbejdet med at udrulle fjernvarme i så stor en skala, som projektet i Aarup og landsbyer indebærer.

Det betyder også, at vi undervejs har ramt nogle bump på vejen, som har skubbet til vores tidsplan. Tilladelser, der har taget længere tid end forventet at få i hus, uforudsete kabler og rør i jorden - det er bare nogle af dem.

Senest har vi arbejdet på at få tilladelse til at grave ledningen på dele af strækningen fra Assens til Aarup ned ved siden af vejen fremfor direkte i vejen - blandt andet så vi kunne undgå at genere trafikken mere end højst nødvendigt.

Den udfordring, og en række andre, har vi nu løst, og det betyder, at vi for alvor kan accelerere udrulningen.

Vi har sat et ekstra gravehold ind, og med hjælp fra dem, forventer vi nu at kunne begrænse forsinkelsen til 2 måneder.


Budgettet holder

Vores økonomiopfølgning viser, at vi har holdt budgettet indtil videre, og alt tyder på, at vi kan fortsætte sådan, hvilket betyder, at områdetillægget på 29 kr. pr. m² forventes at holde. Selvom vi nu har indsat et ekstra gravehold, får det altså ikke betydning for den pris, du skal betale for at få fjernvarme. Det går bare lidt hurtigere.

Bemærk dog, at vi for nylig har meldt ud, at grundprisen for fjernvarme i Assens fra 2024 vil stige og være tilbage på det niveau, den var før energikrisen.

Fjernvarmen i Assens forventes også i 2024 at være under landsgennemsnittet - også hvis vi regner områdetillægget med. Bliver du koblet på fjernvarmen i løbet af 2024, kan du nemlig forvente en årlig varmepris inkl. områdetillæg på 15.981 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter. Dermed har Assens Fjernvarme fortsat en af landets billigste varmepriser, og det forventer vi også have i fremtiden.